9 Kasım 2012 Cuma

Kulak Hakkı

Tüm müslümanlar bilir biz de göz hakkı denen bir şey vardır. Nedir yani 'göz hakkı' ? Göz hakkı, farz-ı misal (örneğin) ofisinizden bir arkadaş arabasının bagajında 2 kg baklava saklıyor, hem de ne baklava, öyle herkesin bildiklerinden değil, 'Güllüoğlu' bu! Yani en güzel olanından, yani en tereyağlısından, yani en lezzetli ve en pahalısından. Şimdi onu gördünüz ya bir kere işte canınızda çekti ya, tamam işte biz buna göz hakkı diyoruz. Ama bugün ben bir tatlı görmedim, sağolsun bay muhasebecimiz geldi, bagajdaki baklavayı ballandıra ballandıra anlattı ve ve kulak duydu ya birkere, yiyeceğimmmmmm dedim..!! Kulak hakkı neticesinde :) Yok böyle bi hak ama ben söyledim ya, oldu işte:)

İstanbuldaki iş hayatımın 110. gününde bu da oldu, baklava da çaldık iyimi:)  Hayatın bir güzel yanıda bu işte, herkes çalışırken gizli gizli blog oluşturmak ve çok aktif bir şekilde çalışıyor havasına bürünmek.

- Senin bu hayattaki amacın ne? diye sordu bay muhasebeci
- Zengin olmak, çok para kazanmak.
- Sonra ? Yani zengin olduktan sonra ne olacak?
- Önce annemin borçlarını bitireceğim, sonra babamınkileri, sonra dağıtacağım. Para çoğalacak ve ben dağıtacağım. Maddi olarak bir tek keman istiyorum ne yalan söyliyeyim, onu da bu haftasonu alacağım.

İnsan yatlar, katlar hayal etmek yerine neden para kazanmayı hayal edip durur ki? Uykularım kaçar oldu, kendime süre biçtim 3 yıl içinde zengin olacağım.
- Zengin de? Ne kadar zengin?
- İstediğime istediğini verebilecek kadar zengin işte.
- Kendim için bir şey istiyorsam bloğum patlasın!

O kadar baklava baklava dedik bir resim koymadan olur mu hiç = )